MAGNESIUM ÖLJY 500ML

35,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

MAGNESIUM ÖLJY 500ML

Toimitusaika 2 - 4 työpäivää

Magnesiumöljy hevosille ja agility koirille lihasten hyvinvointiin.

Magnesiumia on myyty jo vuosia hevosille rauhoittavana mineraalina.

Hyvin harvat ovat tietoisia miten valtava rooli magnesiumilla on hevosen kehossa. Yhtä paljon kuin happea, vettä ja ravintoaineita- magnesiumia tarvitaan ylläpitämään hevosen terveyttä. Tärkeä mutta tuntematon. Magnesium on ylivoimaisesti tärkein mineraali jotta keho toimisi kunnolla.

Magnesium mm. säätelee verensokerin muodostumista, ylläpitää tervettä hermostoa ja luustoa ja punaisia verisoluja.

Magnesium on osoitettu parantavan suorituskykyä. Lisää hapen kuljettamista lihaskudokseen. Edistää lihasvoimaa, kestävyyttä ja rentoutumista. Magnesium aktivoi myös tarvittava entsyymejä ja hiilihydraattien ja aminohappoja, jotka johtavat proteiini synteesiä.

Magnesium on yleensä laiminlyöty mineraali hevosen ruokinnassa. Usein esim. hevosen kuumeneminen ja käytöshäiriöt yhdistetään heinän liikaan sokeriin (hiilihydraatti) ja/tai liikaan energiaan. Useimmiten kuitenkin syynä on magnesiumin puute. Jotkut hevoset eivät näytä mitään merkkejä puutoksesta, kun toiset taas suorastaan ovat "hyperaktiivisia". Lisäämällä magnesiumia hevosen ruokavalioon- voi olla dramaattinen rauhoittava vaikutus. Pitää kuitenkin ymmärtää, miksi magnesium vaikuttaa hevoseen rauhoittavalla tavalla. Mitä tapahtuu hevosen kehossa solutasolla, kun on magnesiumin vaje.

Kalsium ja magnesiun kulkevat tiivisti yhdessä. Kumpikin tarvitsee toisensa. Kalsium on vastuussa lihaksen supistumisesta ja magnesium huolehtii lihaksen rentoumisesta ja vapautumisesta. Kun lihassolut laukeaa, solukalvo avautuu. Kalsium nostaa tasoa solussa kuittaamalla reaktion ja lihas supistuu. Kun supistuminen on tapahtunut. Magnesium solun sisällä auttaa työntämään kalsiumin takaisin ulos solusta ja vapauttaa supistumisen. Tämä tapahtuu hyvin nopeasti. Kun ei ole tarpeeksi magnesiumi solussa, kalsium voi vuotaa takaisin aiheuttaen  stimuloivan vaikutuksen ja lihas ei voi täysin rentoutua. Tämä voi aiheuttaa kehon jatkuvan stressitilan. Magnesiumia tarvitaan riittävästi hermoston ja lihasten toimintaan.

Kalsiumia on yleensä tarpeeksi hevosen ruokavaliossa.

Hevosen magnesiumin puute voi näkyä mm. hevonen stressaa kilpailuissa. Hevonen on yleensä hyvin tiukka ja kipeä selästä. Tälläiset hevoset harvoin hyötyvät kiropraktisesta hoidosta tai hieronnasta tai teho näkyy vain pari päivää ja jännitys ja arkuus palautuu. Hevoset saattavat olla arkoja kosketukselle, saattavat kiukutella, olla peloissaan tai ottavat huonosti vastaan harjoittulua ja koulutusta.

Muita merkkejä mm:

- Hevonen ei kykene rentoutumaan henkisesti ja fyysisesti.

- Lihasten vapina ja nykiminen. Ihon tai vartalon vapina etenkin rasituksen jälkeen.

- Jännittynyt

- Ruokahaluttomuus

- Agressiivisuus

- Vihainen, kun kosketaan tai tunnustellaan molemminpuolin selkärankaa

- Vaatii pitkän lämmittelyn ennenkuin voi keskittyä työntekoon

Magnesiumin on todettu parantavan suorituskykyä.

Tutkimuksia asiasta on tehty paljon - Suomessakin. Kaikki tutkimustulokset puhuvat ihon kautta käytetyn magnesiumin puolesta. (löytyy mm. internetistä hakusanalla magnesiumin imeytyminen ihon läpi / magnesium absorption through the skin).

Tässä lyhkäisyydessään:

Magnesiumia voi tankata suoraan kehon soluihin

Suun kautta otettuna ravintolisänä magnesium ei imeydy kunnolla ja se rasittaa tarpeettomasti elimistöä. Maksa, munuaiset ja suolisto joutuvat käsittelemään kaiken, mitä suuhun laitetaan ja joissakin tapauksissa saavutettu hyöty jää suhteellisen pieneksi.

Magnesiumvarastoja voi täydentää kuitenkin myös ihon kautta magnesiumkloridiöljyn avulla. Magnesiumkloridiöljy on merenpohjasta kerättyä magnesiumia puhtaimmassa muodossaan. Ihon kautta käytettynä magnesium imeytyy suoraan kehon soluihin, missä sitä eniten tarvitaan - eikä sitä ole mahdollista saada kehoon niin suuria määriä millään muulla menetelmällä.

Mitä eroa on suun kautta syötettävällä magnesiumilla ja magnesiumöljyllä?

-Iholle suihkutettava Magnesiumöljy imeytyy hevosen soluihin 20-30 min sisällä, kun taas suun kautta ja suoliston läpi kulkevasta magnesiumista on todettu imeytyvän vain 20-30%.

Magnesiumöljy on helppo suihkuttaa suoraan iholle paikallisesti. Tuotetta voi käyttää myös ratsastaja itse!

Pakkaus koko: 500ml

Paino:
0.7 kg
Arvostelut 0 arvostelua